Darwin Martin House Complex: views of the pergola

Frank Lloyd Wright



The pergola from the west

Although an earlier design gave the pergola 14 bays, it was eventually built with eleven.
 
 

Pergola from the north and northeast

This walkway was intended to unify the site and connect the main house with the indoor garden of the Conservatory. Wright had also designed landscaping for the site, which has not been maintained on the grounds today.
 


Continue to page 6: views of the conservatory and stable/garage.

Works consulted or quoted:
Lesley Neufeld. Frank Lloyd Wright's Martin House Complex. Buffalo: Martin House Restoration Corporation, 2004.
Jack Quinan. Frank Lloyd Wright's Martin House: Architecture as Portraiture. New York: Princeton Architectural Press, 2004.




Return to the Martin House Index.


Go to the Wright Index.

Click here to return to index of art historical sites.

Click here to return to index of artists and architects.

Click here to return to chronological index.

Click here to see the home page of Bluffton University.


© 2009 Mary Ann Sullivan. I have photographed (on site), scanned, and manipulated all the images on these pages. Please feel free to use them for personal or educational purposes. (I would appreciate being told if you find them useful.) They are not available for commercial purposes without my explicit permission.