Villa Savoye--page 7 (of nine pages)
Views of the terrace

Le Corbusier
1929-30





In the courtyard looking back to the first floor living room

The large glazed area of the living room creates an interpenetration of indoor/outdoor space just as the unglazed "windows" and roofless "walls" in the courtyard allude to interior spaces. The terrace is a kind of open-air living room.
 
 

The opposite end of the courtyard

The concrete table is attached to a column just as the smaller table was attached to the column in the vestibule on the ground floor.
 
Planters embedded in the floor make this a terrace garden.
 
 


Continue to page 8.

Works Cited and Consulted:
Guillemette Morel-Journel, Le Corbusier's Villa Savoye. Paris: Centre des monuments nationaux. Monum, Éditions du Patrimoine, 1998.
Jacques Sbriglio, Le Corbusier: La Villa Savoye. Paris: Fondation Le Corbusier, 1999.

Return to Villa Savoye Index.

Click here to return to index of art historical sites.

Click here to return to index of artists and architects.

Click here to return to chronological index.

Click here to see the home page of Bluffton University.


© 2006 Mary Ann Sullivan. I have photographed (on site), scanned, and manipulated all the images on these pages. Please feel free to use them for personal or educational purposes. (I would appreciate being told if you find them useful.) They are not available for commercial purposes without my explicit permission.