Glass House compound--page 2 (of 9 pages)

Philip Johnson
1949-1995








The floor plan of the house is not radical: a living room is demarcated by a carpet with seating around a coffee table. This open plan includes a dining area to the left of the living room and the kitchen at the front left. Only the bedroom has a kind of wall (built-in cabinets and armoires) and the bathroom occupies the opposite side of the hearth

The living room area with Burial of Phocian (1648-49) by Nicolas Poussin

 
The living area with furniture designed by Mies van der Rohe
 
 
 

The kitchen area




Continue to page 3.

Return to Johnson Complex Index.

See also

Click here to return to index of art historical sites.

Click here to return to index of artists and architects.

Click here to return to chronological index.


Click here to see the home page of Bluffton College.


© 2014 Mary Ann Sullivan. I have photographed (on site), scanned, and manipulated all the images on these pages. Please feel free to use them for personal or educational purposes. (I would appreciate being told if you find them useful.) They are not available for commercial purposes without my explicit permission.